15 Nisan 2007 Pazar

Kitle Örgütlerine 1 Mayıs Çağrı Metni

Varoşlarda Sınıf Dayanışması Yaratmayı Amaçlayan Tüm Demokratik Kitle Örgütlerine;

Rekabetin, bireyselleşmenin, yozlaşmanın işçi ve emekçiler arasında yaygınlaştığı-yaygınlaştırıldığı bu dönemde bu gelişmelere karşı mücadele eden demokratik kitle örgütleriyiz.

Farklılıklarımız olsa da işçi sınıfının aynı kesimi içinde, varoşlarda dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Sendikasız, sigortasız işçileri; temizlik işçisi, ev emekçisi kadınları; lise öğrencilerini ve işsizleri biraraya getirerek kendi somut sorunlarına karşı somut çözümler üretmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu sorunları işçilerle birlikte sendikalar, tüketim, kadın, eğitim kooperatifleri, mahhalle dernekleri vb kurarak işçi sınıfının öz örgütlerini yaratarak çözmeye çalışıyoruz. Dayanışmanın ve örgütlülüğün işçi ve emekçilere neleri kazandıracağını göstermeye çalışıyoruz.

İşçi ve emekçilerin dayanışmaya ve örgütlülüğe ihtiyacı varsa bunu yaratacak demokratik kitle örgütlerinin de varoşlarda ortaklaşmaya ve dayanışmaya ihtiyacı var. Madem hep bir ağızdan türküler söylemek istiyoruz türkülerimizde dayanışmayı ve örgütllüğü varoşlarda yaratmaya çalışan herkesin sesi olmalı.Yapılan bu çalışmaların 1 Mayıs’ta alanda yanyana durması, ortak sloganlar atması hem bu kesimlerin kendilerine olan güveninini artması hem de 1 Mayıs’ın yeniden işçi sınfının birlik, mücadele ve daynışma günü haline gelmesi bakımından önemlidir. Bu yüzden sizleri gerek 1 Mayıs’a yönelik hazırlıklarda gerekse de 1 Mayıs alanında ortaklaşmayı öneriyoruz.

Gelin 1 Mayıs’a birlikte hazırlanalım. Yerellerimizde 1 Mayıs’a yönelik ortak etkinlikler düzenleyelim. Bulunduğumuz çalışma alanlarında birlikte mahalle ve atölye toplantıları, paneller yürüyüşler, düzenleyelim.

Gelin 1 Mayıs alanında yanyana duralım. Kendi görüşlerimizi özgürce dile getirdiğimiz kürsülerden işçi sınıfının örgütlenmeye en çok ihtiyacı olan kesimlere seslenelim.Gelin 1 Mayıs’ta varoşlardaki emekçilerin seslerini birlikte hareket eden demokratik kitle örgütleri aracılığıyla daha gür bir biçimde duyurmasına ön ayak olalım.

Bizler, 2006 1 Mayıs’ına da Anadolu’da Yaşam Kooperatifi, Dayanışma Ağı, Güneşin Sofrası Kooperatifi, Gülsuyu-Gülensu Dayanışma Kurumu İnisiyatifi ve Mayısta Yaşam Kooperatifi olarak ortak bir pankart arkasında kendi pankartlarımızı açarak katıldık.Bizler, 2007 8 Mart’ına da Anadolu’da Yaşam Kooperatifi, Güneşin Sofrası Kooperatifi, Gülsuyu- Gülensu Dayanışma Kurumu İnisiyatifi, Mayısta Yaşam Kooperatifi, Yedi Umut Kültür Derneği olarak ortak bir pankartla mitinge katıldık.

Geçtiğimiz günlerde 7-8 Nisan’da İzmir’de kitle örgütleri 7. buluşması gerçekleştirildi. Bu buluşmada kooperatiflerden, derneklerden ve sendikalardan oluşan 50’ye yakın kurum vardı. Bizler bu koordinasyon buluşmasından daha güçlü çıkarak bir çok ilde kitle örgütleriyle birlikte alanlarda olmayı hedefliyoruz.

Bizler, 2008 1 Mayıs’ında da daha fazla kitle örgütüyle yan yana durarak ortak söyleyebileceklerimizi daha güçlü bir şekilde haykırmak ve alanda daha güçlü durmak istiyoruz.

KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA YA HEP BERABER YA DA HİÇ BİRİMİZ!

Mayısta Yaşam Kooperatifi Ortakları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.