20 Şubat 2008 Çarşamba

Yenibosna'da ÖSS Karşıtları Söz Aldı!

24 Şubat Forumu'ndan önce eleme sınavı ile ilgili biraraya gelen Yenibosnalı öğrenciler ve emekçiler, Grup Mayıs ile türküler söyleyip, sınava karşı olan düşüncelerini açıkladılar.

17 Şubat günü gerçekleşen Yenibosna ÖSS Karşıtı forumu, Grup Mayıs'ın ezgileriyle başladı. Ardından kooperatif adına yapılan açılış konuşmasında Mayısta Yaşam Kooperatifi'nin yürüttüğü dayanışma faaliyetinin yanında ÖSS karşıtı mücadelesi vurgulanarak, ÖSS'nin elemeci boyutu vurgulandı. Konuşmanın ardından söz alarak, sahneye çıkan kooperatif ortakları öğrenciler, sınav hakkındaki düşüncelerini ilettiler. Kooperatifle 2002 senesinden beri tanıştığını söyleyen ve ÖSS'ye hazırlanan Murat isimli işsiz kooperatif ortağı, kendisinin sayısalcı olduğunu, bu sınavı bir hücre zarına benzettiğini, seçici geçirken hücre zarının içeriye maddi imkanları yeterli olanları aldığını, diğerlerini ayıkladığını belirtti. Ömer isimli lise mezunu, ÖSS'ye hazırlanan, işsiz bir kooperatif ortağı ise, kendisinin sınava girebilmesi için iki kardeşinin çalışmak zorunda olduğunu, eğitim göremediklerini, bunun da bir eleme olduğunun anlaşılması gerektiğini belirtti. Gülistan isimli lise öğrenci ise, sınavın birleşilerek kaldırılabileceğine inandığını ifade etti.

Kooperatif ortaklarından üniversite mezunu Kenan ise, sınavın işçi ve emekçi ailelerin çocuklarında yoğun bir baskı oluşturduğunu belirtti. Kooperatif ortaklarından lise öğretmeni Can, bu kurumda ÖSS'ye karşı verilen mücadelenin yanında olmanın kendisini iyi hissettirdiğini belirterek, kendilerinin Salı gününden itibaren Ölümsüz Ozanlar Derneği isimli bir çalışma başlatacaklarını iletti. Son olarak yapılan kapanış konuşmasında ÖSS'ye karşı elbirliği ve mücadelenin geliştirilmesi için 24 Şubat formuna katılım çağrısı yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.