10 Mayıs 2008 Cumartesi

Tuzla Mayısta Yaşam Dayanışma Gecesi

17 Nisan Perşembe günü Mayısta Yaşam Tuzla Şubesi’nde bir dayanışma gecesi organize ettik. Kooperatifin ve yürüttüğü çalışmaların mahallede tanıtılmasını ve yazın ortaya çıkacak taşınma masraflarını karşılamayı hedefledik.
3 haftalık hazırlık süreci boyunca mahallede tek tek evleri dolaştık, kooperatif çalışmalarını anlattık, konserin ilanlarını vererek mahalleliyi dayanışma konserine davet ettik. Yine mahalle esnafını dolaşıp, yürüttüğümüz eğitim dayanışmasını anlattığımızda bizi geri çeviren neredeyse hiç esnaf olmadı. Tuzla ve Orhanlı Belediyeleriyle iletişime geçerek onlardan da destek aldık. Olanaklarını kullanmak üzere birçok belediyeyi de dolaştık. Aydınlı Mahallesi’ne ve yakınımızdaki İçmeler Mahallesi’ne “Eğitim İçin Dayanışma Gecesi” yazılı afişlerimizi astık. Bu sürecin başında belirlediğimiz 8 ayrı müzik grubu da gecemizde sahne alarak destek oldular. Bu gruplardan 4’ü mahallemizden olan yerel müzik gruplarıydı.
Geceden önceki son hafta sonu da kooperatifte ortaklarımızla bir toplantı yaparak gecede yapılacak işlerle ilgili bir işbölümü yaptık. 16 Nisan akşamı da kolektif biçimde salonu hazırladık. Son hazırlıklarımızı tamamladık.
17 Nisan günü yaklaşık 500 kişinin katıldığı gece programı önceden hesap ettiğimiz üzere 19.00 da başladı. İlk olarak Tuzla’nın yerel bir sanatçısı olan Erkan Gültekin türküleriyle başlayan programda daha sonra da Koma Şiar’ın Kürtçe müzikleriyle halaya tutuşuldu. Koma Şiar’ın ardından kooperatif öğrencilerimizden olan Nevin Tekin’in türküleriyle etkinliğimiz devam etti.. Bundan sonra da kooperatif çalışmalarını anlatan kooperatif ortaklarıyla yapılmış röportajların yer aldığı, üç şube ile ilgili bilgi veren ve Sultanbeyli’de açılacak olan dördüncü şubenin müjdesini veren kısa bir film izledik.
Ardından da kooperatif ortaklarından olan ve kendisi de sınava kooperatifte hazırlanıp kazanmış, iki bölüm bitirmiş hem bir okulda ders anlatan hem de kooperatif çalışmalarına devam eden bir ortağımız kooperatif çalışmalarımızı mahalleliye tanıtan bir konuşma yaptı. Gece Kürtçe müzikler yapan Grup Afat ile devam etti . Ardından kooperatif etkinliklerimizden hiç desteğini esirgemeyen, bütün çalışmalarımızda yanımızda bulduğumuz Grup Mayıs ve Ahmet Yakup ardı ardına çıktı. Son olarak da Grup Vardiya ve Onur Akın marşları ve ezgileriyle dinleyenleri coşturdu.
Grupların sahne aralarında sık sık kooperatif faaliyetleri ile ilgili olarak katılanlar bilgilendirildi. Lise öğrencilerinin ve mahallelinin yoğun olarak katıldığı geceye aynı zamanda; Deri –İş Sendikası, Limter-İş sendikası, Sanat ve Hayat Derneği, Varto Derneği, Çalıkağıl Derneği, Anadoluda Yaşam Kooperatifi, Proletaryanın Kurtuluşu, ve DTP katılarak desteklerini sundular.
Gece kooperatif çalışmalarını tanıtmak ve yaz masraflarımızı karşılamak anlamında hedeflerine ulaştı. Mahallede ilk kez organize edilmiş bir etkinlik olması bakımından da oldukça anlamlıydı. Mahallelinin bu kadar kalabalık bir biçimde bir araya geldiği ve doyasıya eğlendiği bu etkinlik, kooperatifin faaliyetlerini bugüne kadar yapamadığımız kadar tanıtan ve güçlendiren bir çalışma oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.