19 Aralık 2008 Cuma

Mayısta Yaşam Ümraniye Şubesinde Bayram Süreci

Kooperatifimizde en son yapmış olduğumuz ortaklar toplantısında gündemlerimizden birisi de önümüzdeki bayram tatili sürecinde neler yapacağımızdı. Bayram tatilinde aile ziyaretleri yapmak, bayramın ikinci günü kooperatifte bir bayramlaşma etkinliği yapmak ve üçüncü günü de İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitelerini gezmeye gitmekti. Önümüze koyduğumuz bu etkinliklerin çalışmalarınıda yürütme toplantılarımızda planladık.
Tatil sürecine girdiğimizde daha önceden başlamış olduğumuz aile ziyaretlerine devam ettik. Bu ziyaretlerde hem kooperatif üzerinden sohbetler hemde başka gündemlerle ilgili sohbetler yaptık. Kooperatifimizin diğer şubelerini ve oralardaki durumları anlattık. Diğer şubelerimizle ilgili sohbetler yapmak; gittiğimiz ailelerin gözünde Mayısta Yaşamın bu faliyetlerinin sürekliliği konusunda bir güven oluşmasını da sağladı.
Bayramın ikinci günü yaklaşık kırk kişinin katıldığı bayramlaşma etkinliği yaptık. Etkinliğimiz halaylar çekerek başladı. Halaylardan sonra hazırlamış olduğumuz yiyecekleri yerken sohbet ettik. Yapılan sohbetlerde birlikte durmanın ve koperatifin önemi vurgulandı. Yemekten sonra Tuzla Mayısta Yaşam ortaklarının hazırlamış olduğu tiyatro oyunu ‘vaziyet-ül vatandaş’ sergilendi. Etkinliğimiz halaylarla devam etti.
Bayramın üçüncü günü sabahında kooperatifimizde buluşarak daha önceden ayarlamış olduğumuz araçla İTÜ Maslak Kampüsüne gittik. Bu gezimize Tuzla Şubemizdende dört ortağımzı katıldı. 30 kişinin katıldığı gezimizde İTÜ’den sonra Boğaziçi’ne geçtik. Gezimize Yenibosna Şubemizden de ortakların katılması durumu vardı, ancak bu konuyla ilgili irtibatlanamamızdan kaynaklı bu katılım sağlanamadı. Katılan ortaklarımızın hepsinin memnun kaldığı gezimizi akşam saat 17:00 da sonlandırık ve mahallemize döndük.
Bayamın dördüncü günü Tuzla şubemizdeki bayram etkinliğine Ümraniye şubesinden 3 kişi olarak katıldık. Oradaki etkinliktede hep bir ağızdan türküler söyleyip, halaylar çekip, hep beraber yemek yedik.
Küçük, az, ve kısıtlı olan imkan ve olanaklarımızı birleştirerek bir bayram tatili sürecinide kendimiz için en iyi şekilde geçirdik. Bir arada durmanın ve küçük olanaklarımızı birleştirmenin bize çokdaha büyük olanaklar getirebileceğini gördüğümüz kimi etkinliklerimizi daha geride bıraktık.

Bayram Etkinliği Fotoğrafları:
http://picasaweb.google.com/aylardanekim/MraniyeBayrmaEtkinliI?authkey=A18A5Op5izk#