17 Aralık 2014 Çarşamba

Sultanbeyli'de Geleneksel Dayanışma Etkinliği


Mayısta Yaşam Kooperatifi Sultanbeyli Şubesinin  kooperatif ortakları ve dostlarının desteği  ile 6 yıldır düzenlediği ve bu yıl 7. sinin gerçekleşeceği Geleneksel Dayanışma Etkinliği' nde biraraya geliyoruz.

Amacımız, mahallemizde eğitim faaliyetlerimize katılan öğrencilerimizle, mahallede yaşayan dostlarımızla çeşitli ilçelerden gelen arkadaşlarımızla yıl boyunca yapacağımız etkinlikler öncesi dayanışmayı büyütmek ve faaliyetlerimize herkesin katılabileceğini anlatmak. Üniversite sınavlarına hazırlanan ancak olanağı olmadığı için dershaneye gidemeyen, açık lise okuyan ancak çalışma koşulları elvermediği için ders çalışamayan öğrencilerle birlikte ders çalışmak için yola çıktık. Bizler yıllardır mahallemizin çeşitli sorunlarının çözümünde kooperatif olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. Kentsel dönüşüm, eğitimde dönüşüm (zorunlu din dersleri, imam hatipler) gibi konularda mahallemizdeki öğrenci arkadaşlarımıza  ve ailelerine yönelik paneller düzenledik. Kooperatifimizde sorumluluk alan, almayan dostlarımızla pikniklere ve kamplara katıldık. 

Biz istiyoruz ki bu etkinlikleri çoğaltalım ve nasıl ki bu etkinliklerde yana yana gelebiliyorsak mahallemizin sorunlarının çözümünde de yan yana gelebilelim.