4 Temmuz 2008 Cuma

Ümraniye Mayısta Yaşam'da Akşam Yemeği ve Film Gösterimi

27 Haziran Cuma günü kooperatifimizin bahçesinde film gösterimi düzenledik. Gösterimden önce ise birlikte akşam yemeği yedik.
Belirli bir periyotta düzenli olarak yapmak istediğimiz yemekli film gösterimlerinin ilkini gerçekleştirdik. İlk buluşmamız 30'un üzerinde katılımla gerçekleşti.
Kooperatif ortakları olarak öğleden sonra kurumda buluşarak birlikte yemek yaptık. Ortaklarımınızın aileleri de kooperatife gelerek ya da evlerinde yemek yapımına katkıda bulundular.
Yemeğin hazırlanmasının ardından kooperatifinin arka bahçesini yemek yemek ve film izlemek için yine elbiriliği ile düzenledik. Türlü, bulgur pilavı ve cacıktan oluşan akşam yemeğinde kooperatifin ortakları ve dostları aynı zamanda bir çok çocukla aynı sofrayı paylaştık.
Yemeğin ardında ise Yılmaz Güney'in yönettiği Düşman filmini yine açık havada izledik. Film izleyen herkesi farklı açılardan da olsa oldukça etkiledi. Yenibosna Mayısta Yaşam'ın bu filmi izlemeyi neden tavsiye ettiğini de anlamış olduk. Biz de dostlarımıza tavsiye ediyoruz. Filmi izlemek için bizden de temin edebilirsiniz.
Etkinliğe katılanlar farklı bir akşam geçirdiklerini söylerek ve teşekkür ederek kooperatiften ayrıldılar. Bu ilk etkinlik güzel bir yemek ve film dışında bize bu tarz etkinliklerin devam edebilmesi için bir kaç deneyim de kazandırmış oldu. Bu etkinliğin olumlu ve eksik yanlarını değerlendirerek belli aralıklarda süreklilik kazandırmayı umuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.